כל מה שרצית לדעת על מולטי ויטמין לנשים בהריון

משרד הבריאות ממליץ על תיסוף של 4 רכיבי תזונה סביב ההריון והלידה:

חומצה פולית – במינון של 400 מק"ג ליום (פרט למקרים בהם צריך מינון גבוה יותר, בין היתר נשים עם BMI 30 ומעלה) לפחות חודש לפני ההריון ובמהלכו

יוד – במינון של 150-250 מק"ג ליום לפחות חודש לפני ההריון, לכל אורך ההריון וההנקה

ויטמין D – במינון של 200-400 IU ליום במהלך ההריון וההנקה

ברזל – במינון של 30 מ"ג ליום מתחילת השליש השני ועד 6 שבועות לאחר הלידה

נשים לא צורכות מספיק מרוב הוויטמינים והמינרלים דרך התזונה שלהן

בסקר התזונה השני של ישראל (מב"ת 2) שפורסם לפני כשנתיים ובוצע בין השנים 2014-2016 בדקו, בין היתר, את צריכת רכיבי התזונה של נשים בגיל הפוריות בישראל.

ממצאי הסקר העלו שנשים לא צורכות מספיק מרוב הוויטמינים והמינרלים דרך התזונה שלהן. למשל, ברזל הן צורכות רק מחצית מהכמות המומלצת ליום, ויטמין D – כרבע מהרמות, סידן – קצת יותר מחצי ועוד.

כך שנטילה של מולטי ויטמין לנשים הרות יכולה להיות מצד אחד פתרון לצריכת כל הרכיבים שמשרד הבריאות ממליץ עליהם ומצד שני גם מעין "רשת בטחון" שמשלימה את התזונה.

עם זאת, כדאי לדעת שהמינונים של הוויטמינים והמינרלים בתכשיר מיועדים להשלמה ותחזוקה ולא למילוי חוסרים.

למשל, אישה שהפריטין שלה מתחת ל- 30 מק"ג לליטר, צריכה ברזל במינון של 80-100 מ"ג ליום. בתכשירי המולטי ויטמין כמות הברזל נעה בין 20 ל-36 מ"ג בלבד.

או אישה שיש לה מחסור בוויטמין D, זקוקה למינון שהוא לרוב בין 1000 ל-2000 IU, תלוי בדרגת המחסור. בתכשירי המולטי ויטמין, כמות ויטמין D נעה בין 250 ל-400 IU וכך גם במקרה של ויטמין B12 ועוד.

לכן כדאי ליטול מולטי ויטמין, אך במקביל גם לבצע בדיקות דם כדי לוודא אם דרושה השלמה במינון גבוה יותר מתוספים שניטלים בנפרד.

בדיקות הדם שכדאי לבצע, פרט לספירת דם, כימיה כללית וגלוקוז בצום:

פריטין – מאגרי הברזל

ויטמין D

ויטמין B12

מי זקוקה לייעוץ תזונתי בהריון ולפניו?

כל אישה היא עולם ומלואו, לכל אישה יש את ההיסטוריה שלה ואת הרקע שלה. לכן כל אישה תפיק תועלת עצומה מייעוץ אצל דיאטנית כבר לפני ההריון וכמובן במהלכו.

יש נשים שזקוקות במיוחד לייעוץ ולליווי כזה: אם את צמחונית או טבעונית, אם את נמנעת ממוצרי חלב מסיבה אחרת, אם את נמנעת מקבוצות שלמות של מזונות מכל סיבה שהיא, אם יש לך צליאק, אם יש לך מחלת מעי דלקתית כמו קרוהן או קוליטיס, אם את עם תת משקל או עם השמנה, אם יש לך תסמונת השחלות הפוליציסטיות, אנדומטריוזיס, אדנומיוזיס, תת פעילות של בלוטת התריס, טרום סוכרת או סוכרת (סוג 1 או סוג 2). גם נשים שעברו ניתוח בריאטרי, נשים עם הפרעות אכילה או נשים שהיתה להן סוכרת הריון בהריון קודם, זקוקות לליווי דיאטנית כבר משלב תכנון ההריון.

אם את לקראת הריון (או מכירה מישהי שמתכננת להרות), מזמינה אותך לספר הדיגיטלי (ואודיו!) החדש שלי "הכנה בתזונה לקראת הריון"

בהצלחה רבה!

טובה קראוזה, דיאטנית כותבת ומרצה לנשים בהריון ואחרי לידה.

טיפ מאיתנו:

בנוסף לכתבה המקצועית שטובה קראוזה כתבה עבורנו, אנחנו ממליצות  לכל אישה שמכירה את עצמה ויודעת שיש פער בין מה שכדאי לאכול למה שאוכלת בפועל, לקבוע פגישה עם דיאטנית.כל אשה יכולה רק להרוויח מכך!

לנשים שמתכננות הריון או בהריון מומלץ לפנות לדיאטנית המתמחה בהריון ולידה. השירות קיים במסגר קופות החולים.

 

קהילת הפייסבוק של הריוניות ולאחר לידה מחכה לך

#מיהמיילדתשלך? הוא הסלוגן שלנו, של ארגון המיילדות, וחלק ממנו קורה גם בקהילת הפייסבוק שהקמנו עבורך, ההריונית והיולדת. האם לרך הנולד.

מיילדות מוסמכות מחכות לענות על שאלותייך ולקרא את השיתופים שלכן בכל הקשור להריון, לידה ומה שביניהם.

מוזמנת להצטרף אלינו לשיח בלינק. את לא לבד

קבוצת הפייסבוק מילה של מיילדת להריוניות ולנשים שילדו